LM & MK - a první bod je doma

10.09.2012 10:04

Š u m p e r k - Po katastrofálním vstupu do sezóny (0:2 se Slavojem a 0:7 s Vichrem) jsme do třetího a čtvrtého zápasu sezóny vyrukovali již s kvartetem nových tváří. Daniel Uvízl však musel již v polovině zápasu s Drozdovem kvůli poranění kotníku ze hřiště a podzimní část sezóny tak pro něj nejspíš skončila. Josef Jon, Jiří Stratinský i Martin Kolář ale odehráli oba zápasy. Právě Martin Kolář ve dvojici s Lukášem Mazurkou byli hlavními postavami týmu v zápase s Václavovem.

Cílem bylo bodovat a hlavně nedopustit podobný „error“, jaký se zrodil v zápase s Vichrem. Vstup do dvojzápasu nebyl špatný, s Drozdovem jsme šli do vedení díky trefě Jiřího Jurčíka. Jenže soupeř pak srovnal a hlavně v závěru utkání došlo na další kolaps. Drozdov dalšími šesti góly nadělil Drakům debakl 1:7, ze kterého bylo potřeba se rychle vzpamatovat před utkáním s Václavovem. Prohra s Drozdovem mrzí o to více, že soupeř dojel do Šumperka jen s pěti hráči. A taková utkání by se měla vyhrávat.

Zápas s Václavovem dlouho navazoval na konec duelu s Drozdovem. Nedůsledné napadání rozehrávky soupeře ve spolupráci s nedostatečným důrazem na brankovišti dávaly soupeři prostor k zakončování, i přes skvělý výkon brankáře Mazurky šel Václavov do vedení 2:0. Závěrečná snaha o roztažení hry a zrychlení přechodu měla chvílemi šanci na úspěch, hlavně Stratinský , Jon a Jurčík dokázali s balonem na noze projít na vápno, ale tam většinou akce končila buď lapenou střelou, častěji však zkaženou nepřesnou finální přihrávkou. Když to tedy nešlo postupně, tak se podařilo udeřit díky přímočarosti. Vyhození Lukáše Mazurky si zpracoval Kolář, na kterého obrana Václavova zcela zapomněla, a novic v sestavě Draků snížil. S přibývajícím časem se bohužel kupil i přehnaný důraz na obou stranách, kterému ještě přilíval pod kotel rozhodčí Češka, který sice fauly trestal, ale mnohé prohřešky volající po karetním ocenění nechával bez trestu. Tak stoupala nervozita na obou stranách, solidní příležitost měl z jednoho z přímých kopů Jurčík, ale trefil jen val těl před sebou.

Přesto jsme se dočkali vyrovnání, a to v samotném závěru a znovu po přímočaré akci dvojice LM a MK. Lukáš Mazurka vyhodil míč až na vápno Václavova, kde si Martin Kolář udělal prostor, otočil se a střelou k tyči srovnal. Po následné rozehře ze středového kruhu uběhlo pouhých šest vteřin a zápas byl u konce. Dramatický závěr podtrhává i skutečnost, že jsme utkání dohrávali s hrozbou trestných kopů za další aku faul. K němu naštěstí nedošlo. Na prvním bodovém zisku, i přes nepříliš oslnivý výkon, lze stavět. Hrdinou zápasu se určitě dá označit brankář Mazurka, který pochytal spoustu tutovek, ale krom toho i dvakrát asistoval u gólu.

—————

Zpět