Sezóna začíná, na úvod Slavoj a Vichr

31.08.2012 15:01

Š u m p e r k - Je to tady. Letní čekání, které zpestřil pouze turnaj ve Skaličce, je u konce. Draci v sobotu 1. září, tedy v den, kdy obvykle začíná školní rok, odstartují další sezónu v okresních soutěžích. Bez větších výsledkových ambicí, s cílem stabilizovat klub a hlavně vytvořit kádr s potenciálem do příštích let.

Úvod soutěžního ročníku pak obstarají souboje se Slavojem Šumperk (v 9:00) a s temenickým Vichrem (9:50). S oběma týmy již Draci v minulosti hráli, v té loňské sezóně pak souboj se Slavojem také zahajoval celou sezónu. A utkání skončilo remízou 1:1. "Brali bychom takový výsledek i teď, protože v prvním turnaji ještě nebudeme v plné síle. Chybí nám dotáhnout příchod čtyř nových hráčů, kteří by měli do jednoho být opravdu posílením kádru. Věřím, že na druhé kolo už budou, je to jen otázka administrativní práce, tedy formalita," prozradil předseda klubu Jaroslav Svoboda.

Slavoj byl nováčkem loňské sezóny, uhrál však skvělé výsledky a nakonec skončil v tabulce přeboru na čtvrtém místě. Těsně za Vichrem. Takže Draky na úvod sezóny nečeká nic lehkého. "Samozřejmě nejdeme do toho s tím, že prohrajeme. Výsledkový základ ale stojí na našem přístupu k taktickým povinnostem. Vloni jsme odehráli vyrovnané zápasy jak se Slavojem, tak s Vichrem. Věřím, že to zvládneme i letos," dodal Svoboda.

Loňské výsledky:
Slavoj Šumperk - FC Draci Šumperk 1:1 (Jurčík) a 1:0
Vichr Temenice - FC Draci Šumperk 4:0 a 7:4 (Jurčík 4)

—————

Zpět